Nieuws

Beeld en Geluid toegevoegd aan ledenpagina VBH

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is in 1997 ontstaan door een fusie van het audiovisueel archiefcentrum van de Publieke Omroepen, het filmarchief van de Rijksvoorlichtingsdienst, stichting Film en Wetenschap en het Omroepmuseum. In 2017 fuseerde het Persmuseum met Beeld en Geluid. Het voormalig Persmuseum is opgericht in 1915. De audiovisuele collectie van Beeld en Geluid kent zijn oorsprong in het in 1919 opgerichte Nederlandsch Centraal Filmarchief. 
De collecties van Beeld en Geluid Den Haag (het voormalige Museum voor Communicatie) en Beeld en Geluid worden in 2022 één geheel. Het voormalige Museum voor Communicatie is in 1929 opgericht als het ‘Nederlandsch Postmuseum’. Bij de oprichting van dit museum bestaat de collectie uit een verzameling postzegels en een kleine hoeveelheid voorwerpen met betrekking tot de geschiedenis van het post-, telegraaf- en telefoonwezen. Het museum viel tot de privatisering in 1998 onder het beheer van het staatsbedrijf PTT. Bekijk hier de ledenpagina van Beeld én Geluid.