Nieuws

Voor leden: uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst VBH

Beste leden en donateurs,
Wij nodigen jullie graag uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst in Amsterdam. We starten het nieuwe jaar met een historische wandeling door financieel Amsterdam en luiden het nieuwe jaar in op een historische plek van Heineken.
 
Programma nieuwjaarsbijeenkomst Amsterdam op donderdag 18 januari.
14.00 uur inloop met koffie bij de Port van Cleve
14.30 uur start rondleiding financieel Amsterdam (Jaap Jan Mobron en Ton de Graaf)
16.00 uur einde rondleiding
16.15 uur historie Heineken in pand “De Hooiberg” (Demelza van der Maas)
16.30 uur borrel
17.30 uur einde
Stadswandeling financieel Amsterdam
Wat maakt een bankgebouw tot een bankgebouw? Waar kun je dat aan zien? Waarom zaten alle banken aan de Herengracht? Wat voor soort banken waren dit en wat voor soort bankiers? Wat voor soort zaken deden zij? Tijdens een wandeling door de Amsterdamse binnenstad krijg je het antwoord op deze en andere vragen door het oude financiële hart van ons land.
Ik meld mij graag hier aan voor de nieuwjaarsbijeenkomst van Vereniging Bedrijf & Historie. De binnenstad van Amsterdam is best druk en de trottoirs niet overal goed begaanbaar. Voor de wandeling moet je beschikken over een gemiddelde conditie. Het is goed om hier rekening mee te houden. De Port van Cleve is eenvoudig te bereiken met het OV en parkeren kan in de Bijenkorf garage op het Beursplein (vergeet je beurs niet).

Hopelijk tot dan,

Bestuur Vereniging Bedrijf & Historie,

Jacoline, Jaap Jan, Vera, Ronald en Martin