Nieuws

Ledenbijeenkomst VBH bij Koninklijke Van Oord

Het verhaal van Koninklijke waterbouwer en familiebedrijf Van Oord is als geen ander verbonden met de vorming van ons kikkerlandje maar ook ver daarbuiten. Denk aan de Afsluitdijk, De Deltawerken en de Palmeilanden. Maar hoe maak je deze historie vandaag de dag zichtbaar én bruikbaar in een multinational? Lotte Walvius, Corporate Heritage Officer bij Van Oord en tevens de host van de middag op 11 mei, stak van wal en nam ons mee in het bijzondere nautische verhaal van Van Oord.

Oral History, een veelgehoorde term binnen de erfgoedwereld. Maar wat is het en wat hebben we eraan? Demelza van der Maas en Lissa Mackie van de Heineken Collection Foundation, gaven ons de primeur van hun Oral History project ‘Green Giants’. Hierbij gaan meerdere generaties werknemers met elkaar in dialoog over hun functie bij Heineken. Dit levert prachtige historische beelden en verhalen op.

Lotte Walvius host de bijeenkomst.
Lotte Walvius laat haar favorieten zien.
Martin Gerssen (voorzitter) heet iedereen welkom.
The Giants van Heineken, Demelza van der Maas en Lissa Mackie.

Een van de wonderen van Van Oord