Nieuws

Nieuwjaarsbijeenkomst bij ING

Gistermiddag, 26 januari, vond de VBH-nieuwjaarsbijeenkomst 2023 plaats. Dit maal waren wij te gast bij de collega’s van de ING in Amsterdam Zuidoost. Na ontvangst met koffie, thee en wat lekkers, deed onze voorzitter kort het welkomstwoord. Vervolgens gaf Jacoline Bodewes, conservator van het ING Bedrijfshistorisch Archief, een boeiende presentatie over de verhuizing van hun collectie en hun nieuwe depot. Voorafgaand hieraan werd een typisch jaren zeventig filmpje getoond van een van de ING-voorgangers over het toenmalige betalingsverkeer. Daarna volgde een rondleiding door het indrukwekkende depot van de ING. Na de toer presenteerden Dick Jansen en Frido Ogier van de KLM zich als nieuw lid van de VBH. De middag werd afgesloten met dank aan de sprekers en gastvrouwen en met de gebruikelijke borrel waarbij de laatste ervaringen en contactgegevens werden uitgewisseld.