Nieuws

Ledenbijeenkomst Vereniging Bedrijf & Historie bij Albert Heijn

Op woensdag 20 april vond de ledenbijeenkomst van Vereniging Bedrijf & Historie plaatst bij Albert Heijn in Zaandam. Na het ontvangst met een kopje Perla koffie heette het bestuur de leden welkom. Na de aftrap met diverse mededelingen vanuit onze Vereniging starte gastheer Martin Gerssen met het verhaal over de historie van Albert Heijn. Na deze intro begon het echte werk door het bezoek aan het Museumarchief. Oud medewerkers en vrijwilliger, Thom de Veen en Theo Raven gaven de tour door het archief. Na de tour werden de leden opgevangen door de koffie melangeur van Albert Heijn (Joost Pollmann) die de verbanden kon leggen tussen de verschillende blends van Perla en de rijke koffiehistorie van Albert Heijn (koffiebranders sinds 1895). De zonnige middag werd afgesloten op het terras van het bedrijfsrestaurant.

Jacoline Bodewes en Jaap Jan Mobron over de brandbrief
Ronald van der Heijden onze verhalen jager
Martin Gerssen heet welkom
Leden luisteren
Borrel
Museumarchief AH
Museumarchief
Thom de Veen al 70 jaar betrokken