Nieuws

Najaarsbijeenkomst bij Suiker Unie in Dinteloord op woensdag 10 oktober 2018

Najaarsbijeenkomst woensdag 10 oktober 2018 bij Suiker Unie in Dinteloord

Voorzitter Ton de Graaf opende de bijeenkomst, Jan van Meer was namens Suiker Unie/Stoomclub Suiker Unie onze gastheer. Er was een goede opkomst bij prachtig weer.

Jan hield vervolgens in de bestuurszaal van het directiegebouw, een rijksmonument uit 1920, een boeiende inleiding over de geschiedenis van de suiker in Nederland. Daarna werden we in twee groepen door de fabriek rondgeleid waar de suikerbietencampagne in volle gang was. Het bezoek aan de fabriek werd afgesloten met een bezoek aan het stoommachinepark, in feite het bedrijfsmuseum van Suiker Unie. Alle machines waren in werking, dank aan de vrijwilligers van de stoomclub die hiervoor hadden gezorgd.

De zeer geslaagde middag werd afgesloten met een drankje en hapje en een goodybag met een bus met suiker. Jan van Meer en zijn collega-vrijwilligers werden hartelijk bedankt voor de ontvangst, het programma en de gastvrijheid.