Koninklijke Saan

Naam collectie
Stichting Saan Museum

Contact
Ad Saan ( collectiebeheerder)
museum@saan.nl

Locatie
Saan Museum
Weesperstraat 78-82
1112 AN Diemen

Objecten
Circa 1000 objecten en circa 3000 gedigitaliseerde foto’s.

Verzamelgebied
Het behoud en tentoonstellen van de historie van Koninklijke Saan Voertuigen.

Historie
Koninklijke Saan is een familiebedrijf dat in 1897 werd opgericht. Dit betekent dat Saan inmiddels kan terugkijken op een geschiedenis van meer dan 110 jaar. In deze periode groeide het bedrijf uit van een eenmansbodedienst die te voet pakjes rondbracht tot een bedrijf met 300 medewerkers, zeven vestigingen in Nederland en twee vestigingen van Saan Ruttrans in Roemenië.

Saan Museum
In het jaar van het 100 jarig bestaan is het Saan Museum geopend. In het Saan Museum in Diemen komt ruim 110 jaar geschiedenis tot leven. Sinds 2003 beschikt Saan over een eigen museumruimte. Hier zijn onder andere historische bedrijfsauto’s en -kranen, talloze foto’s, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger te bekijken. Medewerkers en oud-medewerkers van Koninklijke Saan dragen zorg voor het onderhoud en de restauratie van de voertuigen en voor de collectie in zijn geheel. Ze beschikken over een zeer uitgebreide kennis van het bedrijf en laten u graag de collectie zien. Na vele jaren werkzaam te zijn (geweest) bij Saan kunnen zij bij de voertuigen en de objecten en foto’s bovendien bijzondere en boeiende verhalen vertellen.

De toegang is gratis en U bent van harte welkom!

Website Koninklijke Saan
www.saan.nl

Website Saan Museum
www.saanmuseum.nl

Rondleidingen
Zes open dagen per jaar, zie voor data de website.
Bezoek van groepen is na afspraak mogelijk.

Publicaties
M. Stolk, P. Saan sr. (red.), Opmerkelijke mensen maken een opmerkelijk bedrijf, 110 jaar Saan (Diemen 2007). Uitgegeven bij het 110 jarig bestaan van Koninklijke Saan, de geschiedenis vertelt door familieleden en oud-medewerkers

Ad Saan ( collectiebeheerder)a.saan@saan.nl

LocatieSaan MuseumWeesperstraat 78-821112 AN Diemen

ObjectenCirca 1000 objecten en circa 3000 gedigitaliseerde foto’s

VerzamelgebiedHet behoud en tentoonstellen van de historie van Koninklijke Saan Voertuigen.

HistorieKoninklijke Saan is een familiebedrijf dat in 1897 werd opgericht. Dit betekent dat Saan inmiddels kan terugkijken op een geschiedenis van meer dan 110 jaar. In deze periode groeide het bedrijf uit van een eenmansbodedienst die te voet pakjes rondbracht tot een bedrijf met 300 medewerkers, zeven vestigingen in Nederland en twee vestigingen van Saan Ruttrans in Roemenië.

Saan MuseumTijdens het 100 jarig bestaan is het Saan Museum geopend. In het Saan Museum in Diemen komt ruim 110 jaar geschiedenis tot leven. Sinds 2003 beschikt Saan over een eigen museumruimte. Hier zijn onder andere historische bedrijfsauto’s en -kranen, talloze foto’s, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger te bekijken. Medewerkers en oud-medewerkers van Koninklijke Saan dragen zorg voor het onderhoud en de restauratie van de voertuigen en voor de collectie in zijn geheel. Ze beschikken over een zeer uitgebreide kennis van het bedrijf en laten u graag de collectie zien. Na vele jaren werkzaam te zijn (geweest) bij Saan kunnen zij bij de voertuigen en de objecten en foto’s bovendien bijzondere en boeiende verhalen vertellen.De toegang is gratis en U bent van harte welkom!

Website Koninklijke Saanwww.saan.nl

Website Saan Museumwww.saanmuseum.nl

Emailadres Saan Museummuseum@saan.nl

RondleidingenZes open dagen per jaar, zie voor data de website.Bezoek van groepen is na afspraak mogelijk.

PublicatieM. Stolk, P. Saan sr. (red.), Opmerkelijke mensen maken een opmerkelijk bedrijf, 110 jaar Saan (Diemen 2007). Uitgegeven bij het 110 jarig bestaan van Koninklijke Saan, de geschiedenis vertelt door familieleden en oud-medewerkers .

Nieuws

Voor een demonstratie van een Collectie kunt u het item aanklikken.
 

Op woensdagmiddag 11 oktober 2017 werd de VBH-najaarsbijeenkomst gehouden bij het Nationaal Archief in Den Haag. Voor een verslag zie onder Nieuws.

Collectie

Hotchkis Takelblok Daf 200 DO Takelwagen Ford Commer Hotchkiss Dommekracht Bestelwagen Eerste steen Fotowand Vleugelplank Vliegtuigvervoer Laskar Motor Plaquette Takelwagen Twee- en drieschijf Verhuiskist Heftruck Garderobebox